K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság 2022. évi második negyedéves beszámolóján a munkacsoportok vezetői számot adtak az elmúlt negyedév eredményeiről, a folyamatban lévő munkákról és változásokról.

A minőségfejlesztési jelentés és a Nem megfelelő szolgáltatásokról (NMSZ) szóló jelentések kiértékelése elkészült.

Az Akadálymentes munkacsoport szervezésében 2022. június 7-én a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Ecseri úti épületében sikeresen lezajlott az ELTE könyvtárosainak szervezett szemléletformáló tréning. Az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) munkatársai és Franyó Borbála (ELTE EKL könyvtárosa) által tartott előadások elsősorban a különböző speciális szükségletű hallgatók könyvtárhasználati igényeire fókuszáltak. Az előadásokat követően közös egyeztetésre, tapasztalatcserére, jó gyakorlatok megosztására került sor, valamint lehetőség nyílt segítő eszközök kipróbálására is.

A Primer kutatások munkacsoport tagjai megkezdték a 2022. évi hallgatói igény- és elégedettségi mérés elemzéseit, terveik között szerepel egy elektronikus tartalmak használatára vonatkozó felmérés előkészítése.

A folyamatirányítási munkacsoportban 2021-ben elvégzett folyamatauditok összesítése elkészült, az összesítésben szereplő, a folyamatokat érintő javaslatok kigyűjtése zajlik. A csoport a folyamataudit űrlap és a folyamatleírási sablon módosításának feladatán dolgozik, a folyamatleltár az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár számára elkészült.

Honlaphírt tettünk közzé, illetve rövid összefoglaló film került kiküldésre 3 hónap – 3 percben címmel a K21 beszámoló nap során a munkacsoportok által elvégzett feladatokról és elért eredményekről. A Kolibri-levelezőlistán munkatársaink tájékoztatást kaptak az aktuális információkról, közösségi programokról. A Könyvtár Café keretében külföldi munkatársak jó gyakorlatai mentén tapasztalatcserére kerülhetett sor.

A „virtuális Zöld könyvtár” kialakításához az anyaggyűjtés és rendszerezés munkálatai folyamatban vannak. A dokumentumrendezési projekt részeként a kiemelt jelentőségű iratok archiválásra kerültek.

A könyvtárvezetők és az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár vezetői 2022. június 14. és 15. között vezetői tréningen vettek részt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Rendszeresen tartott értekezleteiken egyeztettek többek között a szakdolgozatok archiválásáról és szolgáltatásáról, a 2023. évi EISZ-előfizetés szempontrendszeréről és a könyvtáros nap rendezvényéről.

Az ülés során az EKSZ új stratégiájának készítéséhez szükséges elemzőcsoportok beszámoltak az eddig végzett, a folyamatban lévő és a tervezett munkáról.

A K21 Minőségügyi Koordinációs Bizottság eredményeiről és újabb fejlesztéseinkről honlapunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk.

 

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL