K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság 2022. évi harmadik negyedéves beszámolóján a munkacsoportok vezetői számot adtak az elmúlt negyedév eredményeiről, a folyamatban lévő munkákról és változásokról.

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság megköszönte Dr. Bodnár Ilona kiemelkedő könyvtárvezetői munkáját, tartalmas nyugdíjas éveket kívánva.

Az Akadálymentes munkacsoport emlékeztetőt küldött a Kolibri-levelezőlistára a speciális szükségletű hallgatók könyvtári ellátását segítő anyag hozzáférhetőségéről az EDIT-ben.

A Primer kutatások munkacsoport tagjai jelenleg aktívan dolgoznak a 2022. évi hallgatói igény- és elégedettségi mérés elemzésein, megkezdődött az elektronikus tartalmak használatára vonatkozó felmérés előkészítése is.

A folyamatirányítási munkacsoport feladatai közül kiemelt jelentőséggel bír a folyamatleltár felülvizsgálata a Minőségirányítási Kézikönyv módosításhoz, melynek előkészítéseként a feladatkataszter elkészült. A dokumentumban a kari előterjesztések is szerepelnek megjegyzésekkel, illetve a szövegre vonatkozó javaslatokkal.

Honlaphírt tettünk közzé, illetve rövid összefoglaló film került kiküldésre 3 hónap – 3 percben címmel a K21 beszámoló nap során a munkacsoportok által elvégzett feladatokról és elért eredményekről. A speciális szükségletű hallgatók támogatása érdekében szervezett érzékenyítő tréning és az ELTE Könyvtáros Nap sikeréről szóló hírek publikálásában szintén közreműködtünk. Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat bemutatásával köszöntöttük az őszi félév elején a hallgatókat a honlapunkon és a Neptun-felületen, népszerűsítve a könyvtáraink által kínált szolgáltatásokat. Honlaphír formájában gratuláltunk kitüntetett munkatársainknak, és tájékoztatást nyújtottunk a doktori értekezések irodalomjegyzékét érintő követelmények változásáról.

A „virtuális Zöld könyvtár” kialakításához az anyaggyűjtés és rendszerezés munkálatai folyamatosan haladnak.

A könyvtárvezetők egyeztettek többek között a Humanitás Alapítvány támogatásából megvalósuló könyvbeszerzés folyamatáról, az RFID-eszközök beszerzéséről, az ősztől életbe lépő Hallgatói követelményrendszer módosítása miatt a hallgatói tartozásrendezés menetéről, a karok által szervezett felhasználóképzések megjelenéséről az EKSZ-portálon, a 2023. évi folyóirat-rendelésről és EISZ-előfizetésről, valamint az energia-veszélyhelyzet miatt várható rendelkezésekről és intézkedésekről.

Az ülés során az EKSZ új stratégiájának készítéséhez szükséges elemzőcsoportok beszámoltak az eddig végzett és folyamatban lévő munkáról.

A K21 Minőségügyi Koordinációs Bizottság eredményeiről és újabb fejlesztéseinkről honlapunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL