„MTMT Minősített folyóirat” címet nyert három ELTE-folyóirat

Először kaptak „MTMT Minősített folyóirat” címet ELTE-s folyóiratok. Az elismerés mind az egyetemen belül, mind országosan kiemelkedőnek számít.


Az MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára nemzeti tudományos bibliográfia) Repozitóriumminősítő Szakbizottsága a benyújtott minősítési kérelmek alapján tanúsítványt adott ki három ELTE Bölcsészettudományi Karhoz kötődő tudományos online folyóiratnak:

Jelenleg mindössze tizennégy tudományos folyóirat rendelkezik a minősítéssel.

A minősítési protokoll online adatbázis alapú szoftverben (is) közreadott, Open Access (nyílt hozzáférésű), ill. késleltetett Open Access publikációs modell szerint megjelenő folyóiratok publikálási gyakorlatának minősítésére szolgál. Az eljárás során vizsgálják a folyóirat minőség-ellenőrzési folyamatát (peer review), valamint a potenciális szerzők és olvasók tájékoztatásának gyakorlatát. A minősítés célja, hogy támogassa a szerkesztőségek munkáját, elősegítse a hazai webes folyóiratok egységes működésének kialakítását, mely biztosítja a cikkek bibliográfiai adatainak MTMT-be való gépi adatfeltöltését is.

Az elismerés köszönhető a Lejana, a RussianStudies.hu és a Távol-Keleti Tanulmányok szerkesztőbizottságának kiemelkedő és kitartó szakmai munkájának, a szerzők tudományos kutatásainak, az ELTE Bölcsészettudományi Karhoz kötődő folyóiratok erősítéséért, presztízsének és láthatóságának növeléséért felelős koordinátor Markó-Markechné Zelei Edit támogatásának, illetve az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár közreműködésének.

Szívből gratulálunk a minősített folyóiratok szerkesztő bizottságának, valamint a folyóiratokban publikált szerzőknek és kívánunk további sikereket a tudományos munkásságukban!

Forrás:
Minősített folyóiratok (https://mtmt.hu/minositett_folyoiratok)
Repozitóriumminősítő Szakbizottság (https://www.mtmt.hu/repozitoriumminosito-szakbizottsag)
Webes tudományos folyóiratok MTMT minősítése (https://openaccess.mtak.hu/blog-post/webes-tudomanyos-folyoiratok-mtmt-minositese)

Illusztráció szerzője, forrása:
https://mtmt.hu/minositett_folyoiratok