Első könyvtárlátogatásukon a nemzetközi diákok

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. szeptember 5-én a nemzetközi évnyitó keretében külföldi hallgatókat látott vendégül két turnusban.

A hallgatói csoportok betekintést nyerhettek könyvtárunk olvasói tereibe, könyvtári szolgáltatásainkba, a hazai és nemzetközi hallgatók részére kialakított közösségi tereinkbe. Ízelítőt nyerhettek továbbá a könyvtárhasználati lehetőségekről és az Egyetemi Könyvtár történetének néhány meghatározó eseményéről.

Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár – az információs igények kielégítése mellett – az egyetem célkitűzései és nemzetköziesítési stratégiája mentén kiemelt hangsúlyt helyez a multikulturális kapcsolatok ösztönzésére, a hallgatók igényeinek kielégítésére és mentális jóllétének támogatására. Felhasználóorientált kulturális intézményként feladatunknak tartjuk, hogy az oktatás és kutatás támogatásán túl, közösségteremtő, közösségeket alakító és fejlesztő intézményként is betöltsük küldetésünket, elősegítve a külföldi hallgatók integrációját és a kultúrához való kapcsolódásának lehetőségét.

Minden hallgatót szeretettel várunk könyvtárunkban és rendezvényeinken!

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL